top of page

Acnetherapie 

Acnetherapie bestaat uit behandelingen die afgestemd worden op de kenmerken van uw acne want voor elke vorm van acne is een specifieke behandeling noodzakelijk. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw huidconditie en uw persoonlijke wensen.  Het doel van acnetherapie is het onder controle krijgen van acne en de schade van acne op de huid, zoals vlekjes, roodheden en littekentjes, te herstellen. Miracle Skin Clinic beschikt over diverse middelen om acne te behandelen. Hoogwaardige medische peelings van het merk Toskani in combinatie met of zonder microdermabrasie therapie, kunnen onze huidtherapeuten gebruikten om uw acne te behandelen. Deze medische peelings werken op celniveau en helpen verstoppingen in de huid te voorkomen. Vooral het voorkomen van verstoppingen is erg belangrijk! Er worden waar nodig verschillende medische peelings toegepast, alleen of in combinatie.

Salicylzuur

Salicylzuur behoort tot de Beta Hydroxy Acids (BHA’s). Deze peeling is vet oplosbaar en daarom uitermate geschikt voor de acnehuid of vette huid. Ook een hele gevoelige huid (rosacea of eczeem) kunnen over het algemeen salicylzuur goed verdragen, omdat het in tegenstelling tot bijvoorbeeld glycolzuur een meer kalmerende werking heeft.


Miracle Skin Clinic beschikt over diverse peelings die salicylzuur bevatten, waaronder Purifying Peels. Salicylzuur is met name bij acne geschikt om verstoppingen van de talgklieren te voorkomen. Het heeft tevens een ontstekingsremmende werking en de huid zal hierdoor al na enkele behandelingen minder rood zijn. Wij adviseren ook om thuis de huidverzorgingsproducten van Toskani die wij aanbieden te gebruiken. Onze salicylzuurpeeling is veel hoger geconcentreerd dan bij de schoonheidsspecialist en daardoor niet vergelijkbaar.

Miracle Skin Clinic

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met één van onze vakbekwame huidtherapeuten, zal duidelijk worden welke medische peeling het meest geschikt is voor uw huid en hoeveel behandelingen er nodig zijn om uw huid optimaal te verbeteren. De acne behandeling bestaat uit een dieptereiniging van de huid waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd. Vervolgens wordt er een laag peeling aangebracht. Dit kan een licht prikkelend gevoel geven, deze sensatie is afhankelijk van de sterkte van de peeling. Na de behandeling zal uw huid een rode waas krijgen en soms kunt u last krijgen van huidschilfers. Verder kunt u de dagelijkse bezigheden weer hervatten en eventueel de geadviseerde producten thuis gebruiken.

 

Na één behandeling ziet u al een zichtbare verbetering. De duur van iedere acne behandeling verschilt per huidtype. In de meeste gevallen wordt er gestart met een kuur van zes behandelingen, eens per twee weken. Indien nodig wordt het aantal behandelingen uitgebreid. In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk om eens in de twee tot drie maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Naast de behandeling wordt u geadviseerd over producten die u thuis het beste kunt gebruiken aanvullend op de behandeling. Hiermee bereiken we vaak een sneller en beter resultaat en krijgt de huid weer een gladder en egaler aanzien.

Acnebehandelingen kunnen door zorgverzekeraars vergoed worden indien u aanvullend verzekerd bent.

Gemaakte afspraken kunnen binnen 48 uur kosteloos per mail of telefonisch geannuleerd worden. Indien afspraken niet tijdig geannuleerd worden, zijn wij helaas genoodzaakt €50,00 in rekening te brengen voor de gereserveerde behandeling.
Let Op! Deze kosten worden NIET door uw zorgverzekeraar vergoed.

In verband met de laserveiligheid, hebben helaas kinderen onder de 9 jaar geen toegang tot onze kliniek.

Miracle Skin Clinic
Miracle Skin Clinic
Miracle Skin Clinic
bottom of page