top of page
Miracle Skin Clinic

Microneedling

De huid van iedere patiënt is bijzonder en elke huid heeft zijn unieke eigenschappen en problemen. Door invloeden van buitenaf heeft de huid veel te verduren. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, uitlaatgassen en airconditioning, maar ook roken, voeding en een tekort aan vocht spelen parten in hoe lang dat fijne gladde velletje blijft. Naarmate we ouder worden verliest de huid zijn stevigheid. Collageen en elastine in de huid nemen af en er ontstaan rimpeltjes of vlekjes (bij invloeden zoals het zonlicht). Ook mensen met acné (in méér of mindere mate) is één van de oorzaken van de ontsierende littekens en/of pigmentvlekjes op de huid.

Microneedling is een bewezen innovatieve en effectieve manier van behandeling om u huid optimaal te verbeteren. Bij Microneedling wordt er in de huid microscopisch kleine gaatjes gemaakt doormiddel van microchirurgische naaldjes. Een andere naam voor deze behandeling is Collageen Inductie Therapie (C.I.T.), omdat het de celdeling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid stimuleert, door duizenden microscopisch kleine gaatjes in de huid te ‘rollen’. Daarnaast gebruiken onze professionals tijdens deze behandeling medische producten met een hoogwaardige gehalte aan ingrediënten die in uw huid worden ingesluisd. Deze substanties worden door de microscopisch kleine gaatjes tot 200 keer beter door de huid opgenomen. De actieve ingrediënten kunnen zo beter tot de huidlagen doordringen en hun werk doen.

Doordat het bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, zult u na één Microneedling behandeling merken dat uw huid steviger, soepeler en gladder wordt. Het bijzondere hieraan is dat er dusdanig veel elastine en collageen wordt aangemaakt dat eerder ontstane reliëf door bijvoorbeeld acne littekens, rimpels, striae en cellulitis ook geleidelijk worden verminderd. Microneedling kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld pigmentvlekken te behandelen door de speciale medische serums te gebruiken.

 

Microneedling kan bij de volgende indicaties gebruikt worden:

  • Acnelittekens

  • Rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping

  • Striae

  • Cellulitis

  • Ontsierende littekens

  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken

  • Grove poriën

  • Beschadigde huid na blootstelling aan de zon

Bij Miracle Skin Clinic nemen wij de tijd om naar uw huid te kijken en naar uw wensen te luisteren. Vooraf aan onze behandelingen hanteren wij altijd een vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt de gehele behandeling met u besproken, vervolgens kunt u beslissen of u wilt starten met de behandeling. Afhankelijk voor welke indicatie u komt, bepalen onze huidtherapeuten hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn voor een optimaal resultaat. Tevens wordt er aan de hand van uw huidtype en huidconditie bepaald, welke naaldlengte voor u van toepassing is om de juiste diepte in de huid te bereiken.

 

Voor deze paramedische behandeling gebruiken onze huidtherapeuten naalden met een lengte van tussen de 0,5 en 2,5 mm. Een langere lengte van de naaldjes geeft een groter effect in het behandelde gebied, maar is ook pijnlijker en soms onnodig. Beautysalons en schoonheidsspecialisten mogen Microneedling ook toepassen, maar alleen met korte naaldjes, wat leidt tot een minder effectieve behandeling. Na de behandeling kan de huid de eerste uren en soms de dag erna wat roodgekleurd en lichtgezwollen zijn. U kunt uw dagelijkse bezigheden na de behandeling prima hervatten. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat met een tussenpose van 2 tot 6 weken. Microneedling wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent en een indicatie hebt voor acne.

Miracle Skin Clinic
Uitgevoerd door professionals

Een microneedling behandeling kan onveilig zijn wanneer er ondeskundig mee wordt behandeld. Let er dus goed op dat u altijd wordt  behandeld door of onder toezicht van een huidtherapeut of dermatoloog.  Een huidtherapeut wordt tijdens een vierjarige HBO studie getraind om veilig en zo effectief mogelijk een dergelijke behandeling te kunnen uitvoeren.  Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici (KP). Deze instellingen verplichten huidtherapeuten om zichzelf continu te ontwikkelen door het volgen van cursussen en trainingen.

bottom of page