top of page
Miracle Skin Clinic

Medische peelings

Elke huidtype is anders en vraagt daarom om een unieke aanpak. Bij Miracle Skin Clinic nemen onze huidtherapeuten uitgebreid de tijd om uw huid en uw behoeften te bekijken en stellen samen met u het behandelplan op. Onze behandelingen en medische peelings zijn zodanig samengesteld dat er een behandeling is voor iedere huid, van acne tot een facelift zonder chirurgie en van pigmentvlekken tot een tekort aan vocht. Wij maken gebruik van de prachtige cosmeceuticals van Toskani Cosmetics.

Miracle Skin Clinic

Internationaal alleen gebruikt door artsen

Toskani is een bedrijf afkomstig uit Barcelona. Zij zijn internationaal erg bekend, maar pas sinds kort gevestigd in Nederland. Toskani cosmetics levert in het buitenland hun producten alleen aan artsen. In Nederland mogen alleen huidtherapeuten en artsen met de hoogwaardige producten van Toskani werken. Al hun producten zijn vanuit een medisch oogpunt ontwikkeld.

Bij een peeling worden chemische producten gebruikt die ervoor zorgen dat de bindingen tussen de dode hoorncellen aan het huidoppervlak worden verbroken zodat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Deze behandeling wordt ingezet om een ruwe huid glad te maken of de structuur van een (door de zon beschadigde) huid te corrigeren. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne behandeling, grove poriën en littekens. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Binnen Miracle Skin Clinic wordt er gebruik gemaakt van verschillende medische peelings die ieder een unieke eigenschap hebben. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we samen willen behalen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende medische peelings van Toskani variërend van oppervlakkig, met een korte herstelperiode, tot middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaten laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Welke huidaandoeningen kunnen met onze medische peelings behandeld worden?

  • Acne en acnelittekens

  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken

  • Rimpels en huidveroudering

  • Grove poriën

Miracle Skin Clinic

Voorafgaand aan de medische peeling vindt er altijd een vrijblijvend intakegesprek plaats. Hierin worden uw wensen en verwachtingen besproken en krijgt u deskundig advies van de huidtherapeut over welke peeling voor uw huid het beste volstaat. Zelfs wanneer u twijfelt of u behandelt wilt worden, kunt u altijd op een intakegesprek komen. Bij Miracle Skin Clinic nemen wij graag de tijd voor een persoonlijke huidanalyse en stellen we een persoonlijk behandelplan op om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst grondig gereinigd. Daarna wordt de vloeistof aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. De sensatie van de peeling is afhankelijk van de sterkte van de peeling en kan een licht prikkelend en brandend gevoel geven. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een oppervlakkige peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Bij een middel-diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 12 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Vooral de eerste maanden na de behandeling moet u uw huid goed tegen de zon beschermen.

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een volledig resultaat kunt u het beste kiezen voor een peeling in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere door een pre-peeling om uw huid gedurende twee weken voor te bereiden op de peeling en producten voor nazorg met hoogwaardige ingrediënten zoals hyaluronzuur die de huid hydrateren en verbeteren. Voor een oppervlakkig peeling wordt een herhaling per kwartaal geadviseerd om het resultaat te behouden.

Een dieptereiniging of medische peeling wordt in sommige gevallen vergoed door zorgverzekeraars indien u aanvullend verzekerd bent en een indicatie heeft voor acne.

Voor meer informatie over de verschillende peelings en de indicatie waarbij het gebruikt kan worden, kunt u de onderstaande links raadplegen.

TCA peeling
Radiance Peel
Perfection lift peeling

Er zijn verschillende mogelijkheden betreffende de keuze van de peeling en de verschillende sterktes. Soms worden ze gecombineerd gebruikt. Dit hangt onder andere af van de conditie van uw huid en het doel van de peeling.

Om ons te beschermen tegen UV-stralen, maakt de huid melanine aan. Melanine wordt aangemaakt door cellen die melanocyten genoemd worden. Ieder mens heeft hetzelfde aantal melanocyten, toch heeft niemand dezelfde huidskleur.

Iedere keer dat u lacht, boos kijkt of fronst, vormen zich fijne lijntjes. Op een zeker moment blijven deze lijntjes zichtbaar in de vorm van rimpels als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid.

bottom of page