top of page

TCA peeling

Er zijn verschillende mogelijkheden betreffende de keuze van de peeling en de verschillende sterktes. Soms worden ze gecombineerd gebruikt. Dit hangt onder andere af van de conditie van uw huid en het doel van de peeling. Onze TCA (Trichloorazijnzuur) peeling is uitermate geschikt om huidveroudering te verminderen bij zowel mannen als vrouwen. Het is ook mogelijk om preventief tegen huidveroudering met een TCA behandeling te starten. Een TCA peeling zorgt voor een algehele verbetering van de huidstructuur, daarnaast egaliseert het de huid. Fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken zullen met de peeling aanzienlijk verminderen. Vooral een door zon beschadigde huid of een doffe huid zal veel baat hebben bij deze behandeling.


De behandeling is ook erg geschikt voor een huid met (acne)littekens of een grovere structuur. Een TCA peeling wordt in verschillende concentraties toegepast en is niet te vergelijken met peelings in de schoonheidssalon. Daarom is er na één behandeling al resultaat zichtbaar. Afhankelijk van de sterkte wordt één behandeling tot een kuur van 5 behandelingen (met een tussenpoos van 2 weken) geadviseerd voor het optimale resultaat.

Tijdens een TCA peeling wordt uw huid door onze professionals grondig gereinigd. Vervolgens wordt er een laag peeling aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. Dit kan een licht prikkelend gevoel geven, deze sensatie is afhankelijk van de sterkte van de peeling. Bij een TCA peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn en soms kunnen huidschilfers ontstaan. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en het resultaat is cliënt-afhankelijk.

bottom of page