top of page

Radiance Peel

Om ons te beschermen tegen UV-stralen, maakt de huid melanine aan. Melanine wordt aangemaakt door cellen die melanocyten genoemd worden. Ieder mens heeft hetzelfde aantal melanocyten, toch heeft niemand dezelfde huidskleur. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid en de kleur melanine in de huid en de duur van de melanine opslag in de opperhuid. Door de UV-stralen worden de melanocyten gestimuleerd meer melanine aan te maken om de huid te beschermen.

Bij teveel blootstelling aan de zon maakt de de huid teveel melanine aan waardoor er verkleuring of donkere plekjes ontstaan, ook wel hyperpigmentatie. Deze vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd omdat ze vaak op latere leeftijd zichtbaar worden. Naast teveel blootstelling aan de zon kan hyperpigmentatie ook ontstaan door hormonen tijdens de zwangerschap, menopauze of door gebruik van de anti-conceptiepil. Ook ontstekingen aan de huid zoals bij acne kunnen hyperpigmentatie veroorzaken.

Dergelijke aandoeningen kunnen zeer vervelend zijn. Binnen Miracle Skin Clinic werken onze vakbekwame huidtherapeuten met hoogwaardige ingrediënten die een succesvolle en doeltreffende aanpak hebben. In onze Radiance peel zit een hoge percentage Kojic Acid, een ingrediënt die niet alleen de aanmaak van melanine tegengaat, maar ook de melanine afbreekt. Hierdoor zal de huid weer egaal worden. Kojic Acid of koijnezuur, is afkomstig van de Japanse paddenstoel Aspergillus oryzae en is het bijproduct dat ontstaat bij de productie van Sake (Japanse rijstwijn). Kojic Acid heeft als doel de tyrosinase enzym in de verschillende fasen van pigmentvorming af te remmen, waardoor hyperpigmentatie sterk zal verminderen of zelfs geheel zal verdwijnen. Dit enzym is nodig voor de aanmaak van melanine.

Kojic Acid heeft zich door de jaren heen, wereldwijd bewezen als het werkzame bestanddeel voor hyperpigmentatie en melasma. Het is de meest effectieve en veilige behandeling en wordt toegepast door huidtherapeuten, artsen en dermatologen.

Samen met u kijken we tijdens een intakegesprek naar de mogelijkheden van een Radiance peeling. Het kan per huidtype verschillen hoeveel behandelingen er nodig zijn, afhankelijk van de gradatie en aard van de pigmentvlekken. Is het pigment oppervlakkig gelegen en nog niet lang aanwezig, dan kan sneller een resultaat behaald worden. Is het al jaren tot tientallen jaren aanwezig, dan zal het langer duren voordat er een goed resultaat behaald wordt.

Tijdens zo een peeling wordt uw huid door onze professionals grondig gereinigd. Vervolgens wordt er een laag peeling aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. Dit kan een licht prikkelend gevoel geven, deze sensatie is afhankelijk van de sterkte van de peeling. Na de behandeling zal uw huid een rode waas krijgen en mogelijk kunt u last krijgen van huidschilfers. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Daarna zal een groot en belangrijk deel van deze behandeling thuis worden voortgezet door dagelijks huidverzorgende producten te gebruiken van dezelfde Radiance lijn. Tevens is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen UV-straling met een hoge SPF (zonnebrand).

bottom of page